Dober večer, Slovenija z Borutom Mekino | gost Metod Dragonja

22.04.2015 | 20:00

Vabimo vas na nov pogovor v živo Dober večer, Slovenija, ki ga vodi novinar Mladine Borut Mekina. Tokrat z državnim sekretarjem Metodom Dragonjo.

To pomeni, da boste končno izvedeli: Kdo so ameriški lobisti? Kako se razlikujejo od ruskih lobistov? In kaj imajo oboji skupnega z slovenskimi lobisti? Seveda boste končno izvedeli tudi kdo je po pomoti na privatizacijski seznam postavil Telekom. In tudi kaj dejansko počno svetovalci pri privatizaciji, da si zaslužijo milijonske provizije.

Vse to in še več o mednarodnogospodarskih ozadjih Slovenije na razprodaji v sredo, 22.4. ob 20. uri v kulturnem centru Pritličje. To je poleg Jankovićevega magistrata. Vabljeni prisrčno. Pridite v velikem številu. Ker vas kliče domovina.

Kdo je Metod Dragonja? V drugi polovici devetdesetih (1997-1999) je bil gospodarski minister v vladi Janeza Drnovška. Slovenijo je pripravljal na vstop v EU. Prej in po tem je bil predsednik upravnega odbora Leka. Ki so ga z njim na vrhu prodali Novartisu, pri čemer je sam usmerjal postopke. Potem je bil vodja predstavništva NLB v Rusiji. Nato za kratek čas še enkrat gospodarski minister v vladi Alenke Bratušek. Sedaj pa je glavni odgovorni za pripravo strategije upravljanja državnega premoženja v kabinetu predsednika vlade.

Kdo je Borut Mekina? Sprva je hotel postati veleposlanik na Portugalskem, kjer ni veliko dela. Zato je študiral mednarodne odnose. Ker se mu načrt ni izšel, je moral postati novinar Večera, nato pa najboljši novinar najboljšega tednika v državi – Mladine. A intimno si je vedno želel voditi pogovore v živo. Po nastanku kulturnega centra Pritličje se mu je želja uresničila: povabili so ga, da vodi čisto pravi tokšov z imenom Dober večer, Slovenija. A to še ni vse. Po novem ima tudi svoj Facebook profil in fake prijatelje. Ter edinega pravega prijatelja, Michaela Moora.

FB DOGODEK