Film | No Box For Me. An Intersex Story

25.02.2010 | 18:00

Ogledale_i si bomo film z naslovom Brez predalčkanja. Interspolna zgodba, ki je nastal pod avtorstvom Floriane Devigne. Poldokumentarni film govori o M in Deborah, ki sta se, tako kot 1,7 odstotka ljudi na svetu, rodili kot interspolni osebi in se tako razlikujeta od binarne predstave o le moškem in ženskem spolu. M in Deborah sta bili, kot mnoge druge interspolne osebe, v otroštvu prisiljeni v nenujne medicinske posege, da bi jima, preden sta sploh dobro razumeli, kaj se z njima dogaja, normalizirali njuno telo. Več o filmu si lahko prebereta na: http://www.andanafilms.com/catalogueFiche.php?idFiche=1247. Film je v francoščini z angleškimi podnapisi. Po filmu pa bomo odprle_i prostor za vprašanja in debato.

Film je bi s slovenskimi podnapisi lani sicer predvajan v Slovenski kinoteki na 35. festivalu LGBT filma. Več o tem na: https://www.lgbtfilmfest.si/program

Dogodek organizira koalicija organizacij, in sicer Amnesty International Slovenije, Društvo DIH, Društvo Kvartir, Društvo Legebitra, Društvo Parada ponosa, Društvo ŠKUC in Zavod TransAkcija.

FB dogodek