Javna seja | Slikback

16.03.2019 | 19:00

Pred klubskim dogodkom v klubih Monokel in Tiffany se bo s Slikbackom, dj-jem in producentom kenijskih korenin, pogovarjal Luka Volk.

Obvezno domače branje:

LASAKANEKU (Hakuna Kulala, 2018)

TOMO (Hakuna Kulala, 2019)

Slikback je tipičen primer preseka hiperprodukcije in postmoderne v dobi interneta, saj je v slabih dveh letih sodelovanja pri famoznem festivalu Nyege Nyege, ki ga je vlada v Ugandi neuspešno poskusila celo prepovedati, in založbi Nyege Nyege Tapes ter Hakuna Kulala, uspel sproducirati kar 400 avtorskih komadov, v letu 2018 izdal svoj prvi EP Lasakaneku, konec februarja letos pa še Tomo. Njegov debitni nastop v Evropi na festivalu Unsound je Resident Advisor oklical za enega ključnih nastopov festivala, ki prikazuje razburljiv nov pristop do raziskovanja afriškega zvoka in ruši percepcijo dojemanja klubske kulture afriške vzhodne regije. Žanrsko težko opredeljen, uspešno v klubsko ozračje vdihuje nov veter eksperimentalnega eklekticizma, kjer se poigrava s footworkom, kudurom, breakom, drum’n’bassom, trapom in grimom, vse skupaj prežetim z občutkom novega futurističnega zvoka afriške celine, ki pronica skozi stene klubskega.

“The sweetest dopamine hit in music is the one where a sound stops you in your tracks, slackens your jaw, and makes you think: I have never heard anything like this. A first encounter with Slikback is a little bit like that.”

Philip Sherburne za Pitchfork: The 7 Best DJ Mixes of October 2018

klubski dogodek

Pogovor bo potekal v angleščini.
_________________________________________________

Javne seje so pogovori v živo z glasbeniki_cami, ki jih ob gostovanjih v Klub Monokel in Klub Tiffany soorganizirata Ustanova in Pritličje. Gostje so družbeno angažirani umetniki_ce, ki jih je pomembno poslušati in slišati.
_________________________________________________

FB dogodek