Koncert | Consule

01.06.2023 | 21:00

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐞 je projekt, ki je nastal v sobi producenta in glasbenega ustvarjalca Vida Benjamina Krajnca. Njegov raznolik zvok lahko uvrstimo med zvrsti indie elektronike in ambienta. Navdihujejo ga ustvarjalci kot so Olafur Arnalds, Novo Amor ter James Blake.
Consule se tako v svojih skladbah kot tudi nastopih preko harmonij ter emocij dotika vsakdanjih življenjskih situacij, ob katerih ga navdihuje predvsem negotovost posameznikove bližnje prihodnosti.
Kmalu po prvem albumu, ‘lost imagination,’ izdanim spomladi 2020, sta sledila EP ‘somehow, anyhow’ in single ‘Coping’, ki sta na socialnih omrežjih preko blogov in playlist dobila podporo YouTube velikana MrSuicideSheep.
V svojem drugem EP-ju, ki bo izšel 2. junija 2023, se Consule preko bujnih melodičnih atmosfer, nostalgičnih kitar ter klavirskih akordov dotika vseh najmanjših trenutkov preteklosti, kateri se nam včasih še vedno zdijo ‘pošastno’ veliki, in kako je lahko nekaj nepomembnega za nas po drugi strani lahko nekaj nepredstavljivo zares velikega.
LINKI:

FB