Koncert | SKY (PL) + JUNEsHELEN

08.03. | 21:00

8. marca v Pritličju dvojni koncert dveh izjemnih glasbenic, vokalistk in producentk, SKY (Poljska) in JUNEsHELEN (Slovenija).
After: Dernek

SKY / sorrowkillsyouth [heartcore,, death, r&b, witchgaze] | Poljska

SKY je solo zvočni eksorcizem strahov in žalosti. Skozi govorico nočnih mor in sanj, zvoka peskanja in mračnih sintetizatorjev, se skuša spraviti z duhovi iz preteklosti in pusti spati svojim demonom. Njene pesmi spominjajo na glasbo neobjavljene sezone Twin Peaks.

Prvi EP glasbenice SKY z naslovom “Lullabies”, je letos izšel lani pri poljski internetni založbi Trzy Szóstki,, kasetna izdaja albuma v začetku leta 2018 pa pri berlinski založbi Black Verb Records.

https://sorrowkillsyouth.bandcamp.com
https://www.facebook.com/3szostki/
https://youtu.be/LvADRFB-DZU

JUNEsHELEN-ino glasbo prežema sanjsko in kinematografsko vzdušje v preobleki temačnega trip hopa. Na pevkin glasbeni slog je vplival široki spekter različnih žanrov in stilov, ki segajo od eksperimentalne, trip hop, elektronske in vse do klasične, ambientalne, progresivne in filmske glasbe.

Hedonističen, ženski duh njene narave in ustvarjalnosti, se prepleta z melodijami klavirja, mehkimi sintetizatorji in s prizemljenimi ritmi bobnov, nad katerimi lebdi njen vokal, v poeziji romantično pesniške občutljivosti. Ravnotežje življenja in vzstavljanje izkušenj, ter subjektivnih stvaritev v svet glasbe, zvoka in glasu.

https://www.facebook.com/JUNEsHELEN/
https://soundcloud.com/juneshelen

// Vstop prost //

FB dogodek