Koordinate zvoka II.: 27

10.04.2019 | 21:00

“Koordinate giba”

Po dveh uspešnih sezonah združevanja številnih glasbenih in drugih umetniških miljejev se cikel Koordinate zvoka nadaljuje. Tokratna edicija bo potekala v sklopu treh dogodkov, z podnaslovi: Koordinate giba; slike in Koordinate neznanega.

Serija, ki se je profilirala v našem koncertnem okolju predvsem zaradi izrazite odprtosti do različnih žanrov in govoric, originalne grafične podobe izpod rok Nejca Praha, ter želje po generiranju novih zvočnih in performativnih zemljevidov, združuje nastopajoče v nove kombinacije, ki še niso skupaj nastopili.

Cikel usmerja pozornost tudi na nove tehnološke zmogljivosti, kakršne ponuja elektronika in medsebojno prepletanje digitalne, ter akustične instrumentalizacije. Poseben poudarek letošnje edicije je na medsebojni improvizaciji glasbenikov/ic z plesalci/mi, vizualnimi umetniki/cami, ter predstavniki konceptualnih praks.

Kaja Lin – ples
Ryuzo Fukuhara – ples
Igor Bezget – kitara, oud, sarod
Zergon (Synaptic) – modular synth, elektronika
Žiga Murko – pozavna, elektronika

Grafična podoba – Nejc Prah
Fotografija- Klemen Ilovar

Koordinate zvoka je zasnoval glasbenik in producent Žiga Murko, v koprodukciji z Pritličjem in podporo z strani Ministrstva za Kulturo.

Fb dogodek