Pogovor z Virginio Ramos Rios | Socialni demokrati

09.04.2019 | 19:00

Pridruži se nam na pogovoru in izvedi, kako je potekala kampanja Alexandrie Ocasio-Cortez v ameriški kongres skozi oči vodje njene kampanje Virginie Ramos Rios 🇺🇸🇸🇮🇪🇺

📍 Pogovor bo potekal v torek, 9. aprila, s pričetkom ob 19. uri v Pritličju (Mestni trg 2, Ljubljana).

➡️ Alexandria Ocasio-Cortez, predstavnica delavskega razreda in goreča aktivistka, kot se sama opiše, je 6. novembra 2018 na volitvah v kongres premagala republikanskega nasprotnika Anthonyja Pappasa in bila izvoljena kot najmlajša članica kongresa v ameriški zgodovini. Karizmatična 29-letna Ocasio-Cortezova, rojena portoriškim staršem (mama je čistilka, že pokojni oče pa je bil lastnik manjše trgovine), je tako lani povsem nesluteno postala ena najbolj bleščečih vzhajajočih zvezd demokratske stranke, hkrati pa je Newyorčanka iz Bronxa tudi tipična predstavnica milenijske generacije.

➡️ Virginia Ramos Rios, 46-letna organizatorka, svetovalka, je leta 2018 je vodila kampanjo Alexandrie Ocasio-Cortez. Njena kampanja je temeljila na nizkih finančnih sredstvih, ki so jih prispevali ljudje, na prostovoljnem delu in močni prisotnosti na družbenih omrežjih. Virginia bo z nami delila njene izkušnje, življenjsko zgodbo in nepozabno dogajanje v kampanji, s katero je AOC postala najmlajša izvoljena ženska v ameriški kongres.

Dogodek si lahko ogledate tudi v živo: