LIVE | Somatik

12.12.2015 | 22:00

Somatik aka Andrej Švajger je producent, DJ in kitarist, ki se z glasbo ukvarja že od malih nog. V mladih letih je kot kitarist igral v metal in kasneje punk bandu, kasneje pa se je kmalu po prvem stiku z elektornsko glasbo začel ukvarjati z njeno produkcijo. Danes se ukvarja s produciranjem in vrtenjem glasbe, snemanjem ter industrijskim oblikovanjem zvoka in organizacijo outdoor ter klubskih audiovizualnih dogodkov.
Zaradi širokega spektra glasbe iz katere črpa inspiracijo, je težko označiti zvrst njegovega ustvarjanja, skupno njegovi produkciji pa je predvsem prehajanje med na eni strani eksperimentalimi temačnejšemi in na drugi strani prijetnimi dub atmosferami, ter plesnimi ritmi.
Somatik vam bo kot uvod v celovečerca tokrat premierno predstavil audiovizualni projekt, nadaljeval pa z Dj setom.

/dir Live Act

/dir je cca 1 urni elektronski live act, performance ki je nastal kot rezultat eksperimentiranja z atmosferami in tranzienti zvoka ter produkcije, ki se mu je nabrala tekom let. Projekt je nastal v sodelovanju z Gašperjem Drolcem aka Tvoja Mtka, ki atmosfere prevaja v vizualne podobe ki direktno korespondirajo z zvočnimi elementi. Projekt prehaja od abstraktnejšega, eksperimentalnega tvorjenja in razgrajanja temačnih atmosfer pa do konkretnejših ritemsko podprtih plesnih sekvenc in še česa.

FB dogodek