LIVE | XARAH DION x PEINE PERDUE x SEXPOL

17.05.2016 | 21:00

Producentka, skladateljica in tekstopiska Kanadčanka Xarah Dion postaja ključna igralka v minimal-wave sceni. Njen prvi album Le Mal Nécessaire jo je v Evropo pripeljal dvakrat v 2015 in ji izklesal prostor v širši post-punk sceni. Obdana z analognimi sintetizatorji, Xarah svoj live-act izvaja v polju minimala, itala in ebm-ja, svoj pečat pa pušča z unikatnimi melodijami in inovativnimi aranžmaji. Njen prihajajoči LP Fugitive bo izšel v tem letu.

PEINE PERDUE (Berlin, Pariz) // LIVE:
Ideja za project Peine Perdue se je rodila v Parizu leta 2010, ko sta se srečala berlinski umetnik in glasbenik Stephan Argilet (La Chatte, France Fiction) in Coco Gallo. Prvi single “Amour Paresse”, nadgrajen s samostojno izdelanim videom, je ujel pozornost minimal wave scene in sledila je prva serija koncertov v Parizu, Bruslju in Berlinu. Po drugem singlu “Je Penche” je izšla prva kaseta pri manchesterski underground založbi “Vocoder Tapes”, ki ji sledi EP “Adieu Staccato”, izdan pri kultni nemški založbi Kernkrach.

Hladni in melanholični synthpop francoskega dueta najde svoje korenine v kinematografski fantazmagorični arhitekturi in čutnemu minimal waveu. Matematičen ples se zaplete z melanholijo pri njunem prvem albumu “Ne Souvenir”, ki je izšel na Cold Beats Records leta 2014, in je bil tudi izbran za drugi najboljši album leta pri reviji Vice. Po dvomesečni evropski turneji v aprilu in maju 2014 sledi novi dolgometražec “Disparitions” izdan pri ameriški Medical Records aprila 2015, v letu 2016 pa se obeta že tretji album “Nuit Blanche”, ki bo predstavljen v okviru evropske turneje prvič tudi v Ljubljani.

SEXPOL (Frankfurt) // DJ-SET:
Valentin Fleischmann aka SEXPOL ustvarja fino ekstatično mešanico obskurnih nemških wave skladb in avantgardnih industrijskih zvokov.

http://sexpolandsatanism.tumblr.com
https://soundcloud.com/sexpol
https://www.facebook.com/sexpol.frankfurt

FB dogodek