Patriotism for Sale | Domoljubje naprodaj

27.11.2017 | 19:00

Vabimo vas na napoved mednaodnega izida knjige Mateja Šurca Patriotism for Sale (Domoljubje naprodaj, ki predstavlja angleški prevod in priredbo slovenske knjižne uspešnice Prevarana Slovenija. Uvodno besedo ter strokovno recenzijsko sta spisali svetovni avtoriteti na področju boja proti korupciji, nekdanja preiskovalna sodnica Eva Joly ter nekdanji sodelavec in prijatlj Nelsona Mandele, izvršni direktor organizacije Corruption Watch, Andrew Feinstein.

Prikazali bomo kratki film o orožarski mafiji, ki je začela delovati že med razpadom Jugoslavije, a še danes negativno vpliva na razvoj Slovenije. Poleg tega bomo predstavili projekt množičnega financiranja, s katerim bomo knjigo Patriotism for Sale približali bralcem na tujem.

Pogovor z Matejem Šurcem bo vodila Helena Milinkovič.

S PODPORO USTVARJANJU IN PROMOCIJI KNJIGE BOSTE POMAGALI OMOGOČITI PRESKOK V DRUŽBO, V KATERI PREVLADUJEJO HUMANA NAČELA.

Založba Sanje
Pritličje

***

Štirideset odstotkov vse korupcije v svetovni trgovini pripisujemo orožarski industriji. In vse to se prikriva, saj so vključeni naši politiki. To industrijo je zelo težko preiskovati. Toda prav zaradi te težavnosti in njene vpletenosti v naše politične procese jo je neznansko pomembno preiskovati.

(Andrew Feinstein, recenzent knjige Patriotism for Sale)

FB dogodek