PREKARNOST Dan potem | Delovne razmere v luči koronakrize

14. 10. 2020 | 18.00
Na okrogli mizi bomo z gostjami in gostom s stroke in problemskega polja prekarnosti razpravljali o prekarnih delovnih razmerah in pogojih dela dan potem.
Gostje:
   – doc. dr. Barbara Rajgelj, profesorica, Fakulteta za družbene vede, Katedra za razvoj in menedžment
organizacij in človeških virov, Center za primerjalnopravne raziskave
    – Nika Kovač, antropologinja, Inštitut 8. marec
    – doc. dr. Gorazd Kovačič, profesor, Filozofska fakulteta, Oddelek za sociologijo
    – Martina Ferfila, arhitektka, Gibanje za dostojno delo
    – Neža Vilhelm, prevajalka, Gibanje za dostojno delo
Osvetlili bomo splošne razmere prekarnih delavcev in delavk ter njihov položaj v luči koronakrize, ki jo živimo tukaj in zdaj.
Mimo jadikovanja o položaju prekark in prekarcev na sodobnem trgu dela, se bomo ozrli tudi za dobrimi praksami doma in v svetu ter izpostavili možne rešitve ter smernice za reševanje problematike.
Rajgelj nas bo uvedla v pravni vidik možnih rešitev, pomoči za prekarce in prekarke, Kovačič nam bo poleg sociološkega uvida v prekarno delo podal še izsledke študentskega raziskovalnega projekta ŠIPK; predloge za plačano bolniško nadomestilo za samozaposlene v Sloveniji, Kovač nam bo iz prve roke pojasnila položaj visoko profiliranih mladih ob vstopu na trg vse bolj prekarnega dela ter problematiko spola na njem, članici Gibanja za dostojno delo, sami prekarki, pa bosta pogovor dopolnili z dragocenimi uvidi iz realnosti – življenja in dela prekarno zaposlenih posameznic.
V zaključnem delu pogovora bo nekaj časa namenjeno tudi splošni razpravi, tematski debati s publiko.
Dogodek je brezplačen, namenjen širši javnosti.
Omogočen bo tudi neposreden prenos prek FB strani Gibanja: https://www.facebook.com/socialna.druzba/

 

Zaradi zdravstvenih razmer vas prosimo za predhodno potrditev udeležbe.Prijave do najkasneje 12. 10. zbiramo na: simona.zupanc@socialna-druzba.si

Se vidimo. Vabljeni!