TOM telefon & PRAVA ZVEZA | Predstavitev zbornika o empatiji – DOGODEK ODPADE!

20.10.2020 | 18:30

V torek, 20. oktobra, bo v Pritličju potekala predstavitev zbornika o empatiji z naslovom “Ker nam je mar – kako lahko odrasli učimo otroke izkušenj empatične odzivnosti”. Pogovor z avtorji publikacije bo vodil dr. Albert Mrgole.

V 30-letih delovanja TOMa ter ob srečevanju s stisko, težavami in vprašanji otrok, želimo izpostaviti, da je empatija prvi in ključni odgovor. Supervizorji TOMa so ob tokratnem jubileju pripravili publikacijo z naslovom “Ker nam je mar – kako lahko odrasli učimo otroke izkušenj empatične odzivnosti”. Zbornik je razdeljen na sklope, ki naslavljajo 4 področja vsakdanjega življenja otrok in mladostnikov: 1. Empatija med vrstniki, 2. Empatija med starši in otroki, 3. Empatija v šoli in drugih ustanovah, 4. Empatija do sebe. Zbornik želi biti navdih za vse, ki vzgajate otroke, ki delate z njimi in imate nanje vpliv. Z namigi, kako se v konkretnih situacijah odzivati otrokom bolj empatično, želimo spodbuditi vašo ustvarjalnost. Življenje je nenehno prilagajanje in vsak trenutek nam omogoča, da otroke in odraščajoče učimo empatije iz njihovega življenja za naše skupno življenje.

Predstavitev boste lahko spremljali prek prenosa v živo na Facebook straneh Zveze prijateljev mladine Slovenije, društva Ključ in Pritličja.  (povezava bo objavljena v kratkem!) Posnetek bo na voljo tudi na youtube kanalu Pritličja.

Lepo vabljeni k spremljanju!

Dogodek je del projekta Prava zveza in je financiran s strani Mestne občine Ljubljana.

FB dogodek