Selekcija #1 | Perera Elsewhere

20.06.2019 | 21:00

V poletnih mesecih se bo na Mestnem trgu pred Pritličjem odvila peta sezona serije koncertov na prostem tako domačih kot tujih izvajalcev – SELEKCIJA.

Koncert Perere Elsewhere je obenem del programa letošnjega festivala Parada ponosa 2019 “Presežimo kulturo sovraštva”, ki v Ljubljani poteka od 11. – 22.6. 2019.
-> https://www.facebook.com/events/617875012056284/

Selekcija #1 | Perera Elsewhere

Sasha Perera, ki deluje pod umetniškim imenom Perera Elsewhere, z enim ušesom zmeraj prisluškuje prihodnosti. Z berlinskim triom Jahcoozi, katerega pevka je, so ustvarjali pionirsko basovsko glasbo še pred eksplozijo poliglotske plesne glasbe v zadnjem desetletju. Sama bi opisala žanr svojega najnovejšega albuma All of this kot »doom folk«, ki prekipeva od temnega popa, trip hopa in R&B-ja. Med drugim poje o optimističnem eskapizmu (Tomorrow south) in o vedno bolj vprašljivi ideji zbliževanja identitete in podjetniškega jezika – tako rekoč znamčenja same_ga sebe (All of this). Perera nima globalnega razpona samo kot producentka ali izvajalka, ampak je uspešna tudi kot DJ-ka in inštruktorica.

Navdihujejo jo zelo raznolike stvari – vse od temačnih klubov do domorodnih in nezemljanskih zvokov, ki jih združi v čisto svoj napol abstrakten antiutopičen užitek s pridihom popa, ki daje njeni glasbi prepoznavnost, njenim pesmim pa do potankosti izdelano ozadje.

V svoji glasbi elegantno združuje organske in elektronske elemente, prostor pa daje tudi vokalnim odsekom, ki so hkrati presunljivi in pomirjujoči. Žanrsko združuje srhljivo ambientalno glasbo s psihadeličnim, avantgardnim R&B-jem in eksperimentalno ljudsko glasbo, tematsko pa naslavlja elitne ograjene mestne četrti, potrošništvo, egocentričnost, neprestan hrup v ozadju in svet, kjer slišimo zmeraj znova ena in ista mnenja.

LINKS:
https://www.pereraelsewhere.com/
https://www.facebook.com/pereraelsewhere/
https://soundcloud.com/perera-elsewhere

Design: Rok Mar

Fb dogodek