Selekcija #2 | tetameta & Kezz

14.07.2022 | 20:00

V poletnih mesecih se na Mestnem trgu pred Pritličjem odvija osma sezona serije koncertov na prostem tako domačih kot tujih izvajalcev – SELEKCIJA.
Tokrat dvojni koncert tetemete & Kezz.
_________________________________
💥 tetameta 𝑳𝑰𝑽𝑬
tetameta je projekt Patricie Arh, razpet med synth-pop preteklostjo in njegovimi sod- obnimi synthwave in dream-pop reminiscencami, prežet s prosojno, zračno elektroniko, teksturami večplastnih sintetizatorskih spevov, razporejenih po zvočnem platnu. Projekt je obarvan z vizualnimi podobami Neže Knez, podkrepljen s kreacijami stilista Anže Mraka, oblikovanjem zvoka Petra Dimnika in ritmi bobnarja Žan Šebreka.
Vstopite v objem sanjavosti, ki skriva odtenke temnejših čustev.
💥 Kezz 𝑳𝑰𝑽𝑬
Tamara Ristić – Kezz je glasbenica, skladateljica in producentka, ki se je pred dvema letoma iz Beograda preselila v Ljubljano. Njeni nastopi so eklektičen spoj raznolikih glasbenih praks – od loopanja, petja in naslojevanja svojih vokalov do igranja klaviature in semplerja, tudi je intenzivno nastopala kot DJ-ka, najpogosteje v znanih beograjskih klubih 20/44 in Half. Tamarin glasbeni izraz zaznamuje edinstven spoj sodobnega elektro-organskega zvoka in stiliziranega petja s pridihom tradicionalnih balkanskih melodij. Poleg avtorske glasbe in dveh studijskih albumov ustvarja za gledališče, radio, film, razstave in umetniške performanse. Samostojno in v sklopu različnih glasbenih projektov je nastopala po Srbiji, Sloveniji, Hrvaškoj, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Grčiji,
Albaniji, Španiji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Belgiji, Češki in Norveški.
V živo pred Pritličjem, v četrtek 14.7. ob 20.00