SONICA | Festivalske platforme / SHAPE / ICAS

27.09. 2018 | 19:00

SHAPE združuje 16 festivalov in umetniških centrov z namenom podpore, promocije in izmenjave manj vidnih glasbenikov in interdisciplinarnih umetnikov, ki jih zanima zvok. Kaj se je platforma naučila v prvih treh letih svojega obstoja in kaj so njeni prihodnji izzivi? Če je namen platforme SHAPE spodbujanje manj uveljavljenih glasbenikov, zakaj nekateri glasbeniki ne dosežejo vidnosti, ki bi jo lahko? Kakšna je dinamika med večjimi in manjšimi festivali znotraj platforme? Kakšne so izkušnje slovenskih glasbenikov, ki so sodelovali v platformi SHAPE?

Ker je SHAPE nastal kot projekt članov mreže ICAS (International Cities of Advanced Sound) – globalne mreže neodvisnih organizacij, posvečenih razvoju zvočne umetnosti, glasbe in sorodnih umetnosti, se bomo dotaknili tudi delovanja mreže in njenih trenutnih aktivnosti. Sodelujejo:

Thomas Dumke – Cynetart, Dresden
Susanna Niedermeyer – Musikprotokoll, Graz
Christian Kroupa / Alleged Witches – SHAPE alumni
Dražen Dragojević  – moderator

Prenos dogodka v živo bo na povezavi:

Vstop je prost.

 

SONICA x SIGIC x SHAPE x SHOWCASE
Serija predavanj za ustvarjalce glasbe – 26.09. | 27.09. | 28.09

Tridnevni spremljevalni program pogovorov in okroglih miz na festivalu SONICA je namenjen predstavitvi različnih vidikov glasbenega posla in delovanja festivalskih mrež. Sklop večernih okroglih miz v Pritličju je namenjen predstavitvi delovanja SHAPE platforme, izzivov, s katerimi se sooča, in priložnosti, ki jih nudi glasbenikom. Vodil jih bo Dražen Dragojević.

Podroben program si lahko preberete na www.sonica.si!