SONICA | Vhod / Jugovzhod?

26.09.2018 | 19:00

Pogovor o iniciativah glasbenih festivalov izven Evrope. V zadnjih letih evropski festivali vse pogosteje vzpostavljajo svoje podružnice na vzhodu in jugu. Platforma SHAPE se je v zadnjih letih predstavila v Montrealu in Riu de Janeiru, pred kratkim pa v Jinji v Ugandi. Kakšne priložnosti in izzive takšna sodelovanja prinašajo? Gre za neke vrste kulturno kolonizacijo? Razmišljali bomo o festivalu kot poslovnem modelu in o vlogi festivala kot politične platforme.

Izkušnje bosta delila vodji festivalov CTM (z iniciativami CTM Iran, CTM Sibirija) in TodaysArt (TodaysArt Japan) ter Natalia Fuchs, kuratorka in agentka, ki zastopa predvsem ruske novomedijske in zvočne umetnike.

Olof Van Winden (TodaysArt),
Oliver Baurhenn (CTM Festival),
Natalia Fuchs (ARTYPICAL)
Dražen Dragojević – moderator

Prenos dogodka v živo bo na povezavi:

Vstop prost.

SONICA x SIGIC x SHAPE x SHOWCASE
Serija predavanj za ustvarjalce glasbe – 26.09. | 27.09. | 28.09

Tridnevni spremljevalni program pogovorov in okroglih miz na festivalu SONICA je namenjen predstavitvi različnih vidikov glasbenega posla in delovanja festivalskih mrež. Sklop večernih okroglih miz v Pritličju je namenjen predstavitvi delovanja SHAPE platforme, izzivov, s katerimi se sooča, in priložnosti, ki jih nudi glasbenikom. Vodil jih bo Dražen Dragojević.

➤ Četrtek 27.09.2018
◖ 19:00 – Okrogla miza: Festivalske platforme/SHAPE PLATFORM / ICAS

➤ Petek 28.09.2018
◖ 18:00 – Okrogla miza: Razred zase – o razrednem vprašanju v sodobni glasbi

Podroben program si lahko preberete na www.sonica.si!