Sonica pogovori | Atom™ Machine Woman Petrović Rijnierse

28.09.2017 | 17:00 Cukrarna, 19:00 Pritličje

FESTIVAL SONICA
Četrtek, 28. September 2017: POGOVORI Z UMETNIKI
ob 17:00 Cukrarna: Katarina Petrović, Mike Rijnierse
ob 19:00 Pritličje: Machine Woman, Atom™

Na letošnjih festivalskih pogovorih predstavljamo štri festivalske umetnike: Mike Rijnierse in Katarina Petrović se bosta predstavila ob svojih delih v Palači Cukrarna. Pred petkovim nastopom pa se bomo v Pritličju pogovarjali tudi z glasbenikoma Atom™ in Machine Woman.

————————–

17:00 Cukrarna
Katarina Petrović raziskuje ideje ustvarjanja, kozmologije pomena oz. forme v okviru projekta v teku Zbirke ničev. Preko teoretskih premislekov in tehnološko-znanstvenih raziskav, razvija zvočno instalacijo in performans, ob tem pa dekonstruira idejo “niča” in “praznega prostora”. Katarina je v Ljubljani gostovala v sklopu programa Summer Sessions, ki ga organizira V2_Lab. Na pogovoru bo predstavila rezultate svojih raziskav in morda izvedla performans.

Mike Rijnierse, ki je Sonici že poznan iz nizozemske festivalske edicije (Tretja Kultura, 2012), se tokrat predstavlja z vizualno – kinetično instalacijo Soundman, ki jo poganja zračni pritisk. Soundman je skulptura na osnovi zvočnega odseva, ki je sestavljena iz readymade elementov. Satelitski krožnik, zloščen v zrcalo, odseva šepetajoči zvok plastične cevi, ki poplesuje na zračnem toku in proizvaja nepredvidljivo zvočno in vizualno krajino. Na pogovoru se bomo posvetili vlogi optike v njegovem delu, in o instalaciji Soundman morda razmišljali tudi v navezavi s tradicijo nizozemske krajine 17. stoletja in z njo povezanih optičnih orodij (leč, camere obscure, optičnih iluzij).

19:00 Atom™ / Machine Woman
Pritličje

Legendarni elektro minimalist Atom™, ena izmed številnih osebnosti neustavljivega Uweja Schmidta, na Sonico prihaja s svojim zadnjim klubskim nastopom GND ∞. Na pogovoru se bomo dotaknili procesa njegovega glasbenega ustvarjanja pod različnimi psevdonimi, ter glasbenih sodelovanj, predvsem v duu Flanger.

Anastasia Vtorova ali Machine Woman, rojena v Rusiji, je ena najbolj vznemirljivih tehno producentk na berlinski klubski sceni. Pred kratkim je podpisala za legendarno založbo Ninja Tune, trenutno pa dela na številnih novih remiksih in komadih. Z Anastasio se bo pogovarjal Matej Mihevc.

Na dogodku boste lahko izvedeli več tudi o platformi SHAPE platform, na voljo pa bodo tudi knjižice intervjujev z umetniki in promocijski CDji.

——————
Festival SONICA
25. – 30. september 2017

Deveta ljubljanska SONICA! Teden dni glasbenih poslastic, avdiovizualnih doživetij, srečanj z ustvarjalci, zvočnih in video del ter sprehodov v takšne in drugačne narave.

PROGRAM:
Pon: Otvoritveni koncert: https://tinyurl.com/ychrxql8
Tor: SONICA razstava: https://tinyurl.com/y7uvsk3o
Sre: Avdiovizualni večer: https://tinyurl.com/ybczrvsg
Čet: Pogovori z umetniki
Pet: Osrednji SONICA koncert: https://tinyurl.com/yd8pumhs
Pet: Klubski večer: https://tinyurl.com/y9cmjmsv
Sob: Sonica v parku: https://tinyurl.com/yd7ubfw3

Več info:
https://tinyurl.com/ybp6h8eu

Prisluhnite! Prihaja SONICA!

FB dogodek