Svetovni dan poezije ’19

21.03.2019 | 17:00

Letošnji Svetovni dan poezije bomo obeležili še posebej noro.

Naš cilj je, da skupaj s pesnicami in pesniki iz vse države in Sveta (povabili bomo kolegice in kolege iz tujine, ki bodo svoja branja posredovali v obliki video posnetka) izrazimo poklon poeziji tako, da beremo 24 ur brez prestanka. No, dva bosta, po pol ure, da se organizatorji premaknemo iz enega v drug prostor. Bo pa zato dogodek trajal do ene ure zjutraj naslednjega dne.

Vabimo pesnice in pesnike, glasbenice, glasbenike, umetnice in umetnike raznih kategorij in zvrsti, društva, zavode, organizacije, revije, založbe, osnovne in srednje šole, fakultete, prav vse, ki vas poezija tako ali drugače obkroža. Ali jo pišete sami ali pa jo radi prebirate. Ni pomembno.

Vse kar šteje je to, da pridete in nam pomagate uresničiti to blesavo a malce romantično idejo – da smo skupaj zmožni napolniti 24 ur s pesmimi. Vsakdo nastopa po pet minut. Dogodek se bo odvijal na treh lokacijah in se bo predvajal v živo, tako da ga boste lahko spremljali praktično povsod, kjer že boste na prvi dan letošnje pomladi.

00.00 – 08.00 / Center za poezijo Tomaža Šalamuna, Cankarjeva 5

08.30 – 16.30 / Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7

Objavil/a Trubarjeva hiša literature dne Četrtek, 21. marec 2019

17.00 – 01.00 / Pritličje, Mestni trg 2 (predstavitev MONSTRUMA 4)

Pridi!!!

“nikoli ne prideš, kadar rečeš da prideš, pa nekako
vseeno prideš”

Frank O’Hara (prevedel Tone Škrjanec)

Letošnjo podobo Svetovnega dneva poezije ’19 je ustvarila Gaja Naja Rojec