Zelena luč | Solarizacija mest kot odgovor na podnebne sprememb

29.11.2016 | 18:00

S podnebnimi spremembami kot enim najpomembnejših vprašanj našega časa so prepogosto povezane predvsem slabe novice. Na tokratnem dogodku v okviru cikla dogodkov Zelena luč pa se bomo osredotočili na pozitivne vidike boja proti podnebnih spremembam. Sonce in veter sta najcenejša in na globalni ravni najhitreje rastoča vira obnovljive energije. Obnovljivi viri ne izpuščajo ogljika v ozračje, zato pozitivno prispevajo k blaženju podnebnih sprememb. Vetrne energije večinoma ne moremo izkoriščati v mestih, potencial sončne energije pa je v mestih praktično brezmejen. Kakšne izzive in priložnosti prinaša obsežno izkoriščanje sončne energije v mestih in kaj to pomeni za občane, za podjetja in mesto kot tako? Na ta in druga zanimiva vprašanja bomo poskušali odgovoriti na našem dogodku:

“Solarizacija mest kot odgovor na podnebne spremembe”

Dogodek se bo odvil 29. 11. ob 18:00 v kavarni Pritličje. Izkoriščanje sončne energije v mestih je en od načinov, kako bi mesta lahko prispevala k blaženju podnebnih sprememb in s tem prispevala svoj delež k skupnim naporom za obvladovanje podnebnih sprememb.
S svojimi pogledi bodo dogodek obogatili naslednji govorci Urška Dolinšek, Ministrstvo za infrastrukturo, predstavnik občine Ljubljana za področje energetike (tbc), Bojan Kumer, Elektro Ljubljana in Franko Nemac, Agencija za prestrukturiranje energetike. Dogodek bo povezoval Dejan Savić, strokovnjak za energetsko politiko v Greenpeace v Sloveniji.

Dogodek bo sproščene in prijateljske narave in je primarno namenjen nestrokovnemu občinstvu. Z izmenjavo perspektiv različnih ljudi, ki delajo na različnih področjih bomo s pogovorom poskusili utreti pot prihodnjim ambicijam na področju podnebnega ukrepanja v mestih.

FB DOGODEK