Festival nevladnih organizacij Lupa

13.09. | 10:00

CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij – tudi letos pripravlja tradicionalni Festival nevladnih organizacij LUPA. Tokrat se bo v četrtek, 13. september, od 10.00 do 18.00 okrog 120 nevladnih organizacij v središču Ljubljane (Prešernov trg, Tromostovje, Stritarjeva ulica) združilo že osemnajstič in svoje dejavnosti predstavilo na stojnicah ter s programom na Prešernovem trgu in v kavarni Pritličje. V Pritličju toplo vabljeni, da se udeležite predstavitev, seminarjev in delavnic, ki jih je za široko javnost pripravil nabor raznolikih nevladnih organizacij: 🙌

10.30–11.15 *Čebelji pridelki in domači ljubljenčki.* Zavod za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja, socialno podjetje bo predstavil čebelje pridelke, njihovo sestavo in možnost uporabe v smislu pozitivnega vpliva na zdravje domačih živali. Predavala bo apiterapevtka Nina Ilič.

11.30–12.15 *Razbijamo mite o prostovoljstvu v Afriki.* Predstavniki Zavoda Voluntariat bodo moderirali pogovor s Catherine Nakato, rojeno v Ugandi, na temo odgovornega globalnega prostovoljstva.

12.30–13.15 *Vsako telo najde svojo pot.* Goran Bogdanovski in Sandra Anais iz Umetniškega društva Fičo Balet bosta vodila pogovor o tem, kaj je ples, kaj s plesom in za koga je ples, predvsem pa o holističnem aspektu plesa in njegovih potencialih.

13.30–14.15 *Izzivi mladih Romov pri vključevanju na trg dela.* Predstavniki Epeka Slovenia se bodo na okrogli mizi posvetili problematiki vključevanja Romov na trg delovne sile in predstavili svojo vlogo pri izobraževanju in usposabljanju mladih z manj priložnostmi.

14.30–15.15 *Pospeševanje integracije migrantk z umetniškimi delavnicami.* Kratek dokumentarni film Društva Jasa v sklopu evropskega projekta EnFeM in predstavitev projekta.

15.30–16.15 *Postaja Oče, Postaja Mama.* Prikaz odlomkov iz dokumentarnega filma Združenja Naravni začetki in pogovor na temo, kako je danes biti starš. Kaj se zgodi moškemu, ko se mu rodi otrok? Kaj se zgodi ženski, ko rodi? Predstavitev bosta vodili dr. Zalka Drglin in Irena Šimnovec, avtorici filma.

16.30–17.15 *Kako pomagati otroku v stiski … kot starš, babica, dedek, vzgojitelj, učitelj, zaupnik, prijatelj, sosed, mimoidoči?* Na interaktivnem predavanju bo direktorica Lunine vile, Inštitut za zaščito otrok, so.p. Nina Kočar predstavila praktične napotke za podporo otroku ali mladostniku v stiski.

17.30–18.00 *Kako opraviti z notranjim kritikom.* Predsednica Društva Svetovalni svet Ana Ziherl bo izvedla delavnico, na kateri bo spregovorila o tem, kdaj je notranji kritik koristen in kdaj uničujoč, ter o tehnikah, kako ga ukrotiti.

📍 Celoten program festivala je tukaj.

📍Prijavite se na nevladniški novičnik.

📍 Več informacij: info@cnvos.si

#LUPA2018

FB dogodek