Novinarska konferenca | Festival Grounded 2019

12.11.2019 | 11:00

Vabljeni_e na novinarsko konferenco pred tretjo izdajo festivala Grounded, ki bo potekal od četrtka 14.11. do sobote 16.11. na več lokacijah v Ljubljani. Novinarska konferenca bo v kulturnem centru/lokalu Pritličje (Mestni trg 2, Ljubljana), v torek 12.11. ob 11.00.

Festival, njegovo temo, program, sogovornice_ke ter glasbenice_ke bodo na novinarski konferenci predstavile:
– Nika Mahnič (diskurzivni program),
– Barbara Rajgelj (diskurzivni program) in
– Nina Hudej (glasbeni program).

Grounded je festival, ki prepleta elektronsko glasbo, kritično misel in aktivizem in na svojevrsten način promovira razpravo o pomembnih družbenih vprašanjih. V okviru festivala pripravljamo konferenco na temo Avtomatizacija in oblast / Automation and Power.

Festival se bo začel četrtek 14.11. ob 15.00 v Mestni galeriji Ljubljana z uvodno okroglo mizo o avtomatizaciji v novinarstvu (z dr. Sandro Bašić Hrvatin, dr. Markom Milosavljevićem in Ženjo Leiler) in predavanjem dr. Mateja Kovačiča o transparentnosti delovanja oblasti, ob 18.00 pa bo sledila uradna otvoritev s predavanjem pionirja umetne inteligence pri nas akademika dr. Ivana Bratka (o etičnih dilemah dolgoletnega raziskovalca na tem področju). V petek 15.11. in soboto 16.11. čez dan nadaljujemo s predavanji in okroglimi mizami, zvečer pa s koncerti in klubskimi dogodki v klubih Monokel in Tiffany ter Channel Zero na Metelkovi. Na festivalu bo sodelovalo več kot 20 domačih in tujih sogovornic_kov in 20 glasbenic_kov.

Ker se tema festivala dotika najpomembnejših izzivov prihodnosti, si želimo, da bi bil eden od rezultatov festivala tudi večja osveščenost javnosti o temi ter začetek družbenega dialoga o posledicah novih tehnologij na razmerje med državo in prebivalkami_ci.

Lepo vabljene_i.

Dodatne informacije: https://www.pritlicje.si/events/event/festival-grounded-2019/
Spletna stran: www.grounded.si
FB: https://www.facebook.com/festivalgrounded/
TW: https://twitter.com/grounded_si
Instagram: https://www.instagram.com/festivalgrounded/

 

FB dogodek